Over mij

“Ter gelegenheid van het 18-jarig bestaan van mijn merk ‘Cin by Cindy Jeurissen’ werd ik geïnterviewd.
Hieronder het volledige interview met veel ins en outs die je waarschijnlijk nog niet wist! Maak kennis met mij, de rassenontwerpster en maakster, Cindy Jeurissen.”

•• Zij studeerde in 2003 succesvol af aan de Kunstacademie in Maastricht met een collectie tassen. Gevolgd door een cursus ambachtelijk tassen maken, om de kneepjes van het tassenmakersvak onder de knie te krijgen. Daar leerde ze dat een mooie tas ontwerpen één ding is, maar ze uitwerken tot doordachte ontwerpen die superleuk zijn om te gebruiken en lang meegaan, is iets heel anders. Cindy was amper 21 jaar toen ze begon en is nu een echte professional en ambachtsvrouw.

Ze maakt al 18 jaar tassen onder haar label Cin by Cindy Jeurissen. Eén handtekening bindt de collectie, toen en nu. Cindy’s kenmerkende stijl is herkenbaar aan haar gebruik van karaktervolle leersoorten, verfijnd verwerkt in een tas of accessoire, die ze ontwerpt en maakt in haar atelier in Zaandam. Altijd vers van de naaimachine. En altijd met veel passie!

About the bag designer Cindy Jeurissen.

•• Cindy, hoe komen jouw ontwerpen tot stand?
“Voordat een nieuw ontwerp aan de collectie wordt toegevoegd, duurt het vaak maanden. Ideeën ontwikkelen, stalen maken, een tijdje met rust laten, rijpen, nadenken en zelf stalen gebruiken tot het precies naar mijn zin is.
Ik ben een perfectionist.
De tas moet kloppen, tot in de kleinste details: van gebruiksgemak tot draagbaarheid. Maar ook qua design en tijdloze styling.
Tassen maken zelf is een ambacht, met speciale leertechnieken. Ik gebruik ze elke dag.”

•• Cindy’s tassen zijn te herkennen aan hun strakke stiksels, chique voering en zijn altijd perfect afgewerkt. Gemaakt van prachtig kwaliteitsleer in evenwichtige en toch opvallende kleurencombinaties. Uniek in ontwerp, het straalt persoonlijke liefde, toewijding en vakmanschap uit. Als vrouw voel je je toch super speciaal als je hem draagt!

Ontwerpproces

About the bag designer.

•• Ik ben fan van je op maat gemaakte tassen; hoe ben je daartoe gekomen?
“Toen ik 18 jaar geleden begon, werd mijn eerste collectie verkocht in een aantal exclusieve modezaken. Van daaruit breidden de verkooppunten zich uit, stond ik op internationale beurzen en opende ik zelfs mijn eigen atelierwinkel in Amsterdam samen met een goudsmid. Elk jaar ontwierp ik een limited editions collectie die ik dan zelf produceerde, of door professionele leerateliers in Europa. Mijn merk Cin by Cindy Jeurissen bleef groeien.

Maar de tijd veranderde ook, het internet ontwikkelde zich en de verkoop via webshops groeide. Ook privé stond de tijd niet stil, ik werd moeder en verhuisde naar het rustigere Zaandam met een atelier aan huis. Het was een ideale situatie om terug te gaan naar de basis en alle tassen zelf te produceren.

18 Jaar in bedrijf 

Wearing a baby in a Artipoppe woven wrap

Toen mijn tweede dochter werd geboren, ontdekte ik de wereld van de exclusieve baby draagdoeken. En ik zag een prachtige kans om mijn werk te combineren met mijn gloednieuwe liefde voor luxe draagdoeken, doeken van hoogwaardige materialen zoals zijde, kasjmier en babykameel.

Ik begon een samenwerking met het baanbrekende Nederlandse merk Artipoppe. Later volgden andere internationale merken.
Ik was eigenlijk de allereerste tassenontwerper die wraps combineerde in leren tassen, wereldwijd! En altijd op een chique en verfijnde manier. Het resultaat is een praktische, maar ook mooie tas. Een dierbare herinnering aan de bijzondere, maar korte tijd dat je je kindje in deze kostbare draagdoeken draagt.

Baby draagdoeken

Key strap in vegetable tanned leather

Sinds dat moment, nu zo’n 8 jaar geleden, maak ik vooral unieke tassen op maat.
Unieker en persoonlijker kan niet! One of a kind modellen, die klanten zelf kunnen samenstellen in de webshop, qua kleur- en leerkeuzes, gebruik en hengsels.”

•• Je werkt alleen met echt leer. Hoe belangrijk is duurzaamheid voor je?
“Daar kan ik kort over zijn: duurzaamheid en levensduur van een tas zijn voor mij enorm belangrijk.
Omdat ik elke tas of accessoire zelf maak, heb ik controle over elke stap van het proces, duurzaamheid op zijn best. Ik gebruik leer dat een bijproduct is van de voedselindustrie. Ik gooi nauwelijks iets weg en maak van restjes leer portemonnees en kleine lederwaren.
Maar mijn beste bijdrage aan duurzaamheid is dat een Cin tas betrouwbaar is, lang meegaat en niet vervangen hoeft te worden.”

Uniek & persoonlijk!

photography Cinbag

•• Heb je nog meer passies?
“Fotografie! En die liefde voor fotografie sluit mooi aan bij mijn eerste passie: tassen ontwerpen en maken.
Want met een internationale klantenkring is het geen optie om op de fiets te stappen om te komen kijken naar de tas die ik voor je gemaakt heb, haha.
Een goeie foto van je op maat gemaakte tas is dus essentieel. En dat kan moeilijker zijn dan je denkt, want sommige tassen zijn in het echt prachtig, maar zijn moeilijk op foto te vangen. En daar komt mijn passie om de hoek kijken: Ik verfijn het beeld tot de tas op de foto overeenkomt met het echte product.”

Fotografie

About the bag designer Cin.

•• Heb je nog dromen?
“Ik ben niet zo’n dromer, maar meer een nu-mens. Ik ben heel blij met hoe het gaat en ik heb veel plezier in mijn werk. Ik ben eigenlijk gegroeid door klein te blijven…
Maar wat is klein eigenlijk als ik nu tassen verzend naar 23 verschillende landen wereldwijd? Wie had dat 18 jaar geleden gedacht!”

Dromen

Proudly powered by Wpopal.com
Add to cart